3. Sorrendek

 

A rend fogalmát közelítjük meg. Sorbaállítjuk az összeadásokat. ( A táblázat az előállítási módja folytán eleve egy sorrendben keletkezik.) Ehhez előállítunk egy oszlopot a táblázatban, ahová feljegyezzük a jelenlegi sorrendet. Ezt az oszlopot SQab jelöljük, mert jelenleg az ab sorrendban áll. Végigszámozzuk az eseteket 1..136-ig, ezzel rögzítjük a jelenlegi sorrendet. (Ez az állapot a num alfejezetben a Tabl1a néven található.)

 

Ugyanezt az eljárást megismételjük még 71-szer, tehát a 136 összeadást sorrendbe állítjuk az összes általunk bevezetett logikai argumens segítségével. Mivel 9 leíró szemszögünk van, 9-szer választunk egyet az argumensek közül mint "külső" rendezési szemszöget. Mindegyikhez választunk egy argumenst a fennmaradó 8 közül, ímint "belső" szemszöget, így áll elő a 72 lehetséges sorrend.

 

Előállítjuk a 9 itt használt logikai argumens segítségével létrehozható 72 sorrendet, amelyek bármelyikét SQαβnek nevezzük. (α,β, γ, δ {a,b,c,k,u,t,q,s,w}, α ≠β). A táblázatban létrehozunk 72 oszlopot, amelyek mindegyike az 1..136 intervallumból a természetes számokat tartalmazza.


 

 

 

powered by

button-code button-num button-exp button-sug button-sug

powered by